Egoboo Community Forum

The Legend of Egoboo Sporks of Yore
It is currently Thu Jul 27, 2017 6:45 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: a thing i found in 2.8.0
PostPosted: Sat Jul 24, 2010 4:42 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)
User avatar

Joined: Sat Jul 24, 2010 4:21 pm
Posts: 8
Location: Your back yard!
when i finish a starter in 2.8.0 and try to load, and the game locks up.
and when i make one in an earlier version (like 2.7.4) and then port it in to 2.8.0 i can do the sand castle, and then when i try to do a diffrent mod,
it locks up again. what do i do?! :bang: (i don't know what the latest version is)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jul 24, 2010 5:46 pm 
Offline
Squirrel Knight (Administrator)
Squirrel Knight (Administrator)
User avatar

Joined: Wed Jul 23, 2008 1:27 am
Posts: 3818
Location: Norway
That is a known bug because of the exporting.

Download this patch to fix that problem: http://egoboo.sourceforge.net/SVN_build ... -r1144.exe (install over Egoboo 2.8.0)

_________________
http://egoboo.sourceforge.net
Image

Coder


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jul 24, 2010 7:27 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)
User avatar

Joined: Sat Jul 24, 2010 4:21 pm
Posts: 8
Location: Your back yard!
Hey, thanks!

.:EDIT:.
Ummmm, how do i make it work? (when my brother tried it didn't work at all)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 08, 2010 9:18 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)

Joined: Sun Aug 08, 2010 8:58 pm
Posts: 21
Hey, I ported my characters from 2.74 to 2.80(the stable one for windows) and when i played the tippy village my main character flazam the wizard moved weird, actually more like shuffling. And his spell books icons were a square of white-it tells me what it is, it works still and when dropped and reequipped they were regular spell books again. All except the fireball spell. When casted the fireball goes up and doesn't hit anyone-I traded it later for a deferent fire spell. Then I left, trying the world map thing- wouldn't work for me. The next palace(water) wouldn't load either. After that I tried using picking flazam again it has stated that "Egoboo has encountered a problem and is exiting. This is the error report: There is non enough:'s in file!(mp_players/flazam.obj/data.txt)" And the patch mentioned earlier do you install over the application egoboo, or in the folder. Someone help me please.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 1:02 am 
Offline
Squirrel Knight (Administrator)
Squirrel Knight (Administrator)
User avatar

Joined: Wed Jul 23, 2008 1:27 am
Posts: 3818
Location: Norway
You have to do a clean install. Don't install over existing Egoboo files (Egoboo 2.8.0 Stable doesn't have a world map level). And if you are importing old save games, don't put then under egoboo/players (it's deprecated). They need to be put in your application data folder.

This is what is causing all your problems!

_________________
http://egoboo.sourceforge.net
Image

Coder


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 2:09 am 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)

Joined: Sun Aug 08, 2010 8:58 pm
Posts: 21
thanks, but I cant seem to find the application data folder- can someone please tell me how to find it


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 3:10 pm 
Offline
Queen Penguin (Senior Member)
Queen Penguin (Senior Member)

Joined: Wed Jul 23, 2008 1:51 am
Posts: 6233
Location: Midrule, 'tween Lorule 'n' Hyrule
I think you're supposed to click on the "my egoboo stuff" link thingy and it goes there.
I don't really like how that works, though..

_________________
penguinflyer2222 wrote:
So I don't make sense, but alas we need is epic!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 3:26 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)

Joined: Sun Aug 08, 2010 8:58 pm
Posts: 21
But Zefz said not to put in egoboo players folder if you are importing from other version- in the application data folder, which I cant seem to find.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 3:37 pm 
Offline
Queen Penguin (Senior Member)
Queen Penguin (Senior Member)

Joined: Wed Jul 23, 2008 1:51 am
Posts: 6233
Location: Midrule, 'tween Lorule 'n' Hyrule
Hmm. Well, I don't use windows, so I don't know.

_________________
penguinflyer2222 wrote:
So I don't make sense, but alas we need is epic!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 3:47 pm 
Offline
Protector (Senior Member)
Protector (Senior Member)
User avatar

Joined: Wed Jul 23, 2008 8:46 pm
Posts: 8497
Location: Australia
No, 2222 is correct. The 'My Egoboo Stuff' link takes you to the Application Data where your characters folder should be.

_________________
- Facebook: Trilby Girl -- Tumblr: trilbystumb -- Discord: Trilby#9851 -


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 3:57 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)

Joined: Sun Aug 08, 2010 8:58 pm
Posts: 21
wait, this is where i have put my characters before, yet i am encountering problems like the lack of 's in the file. so what is making my character all buggy?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 4:01 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)

Joined: Sun Aug 08, 2010 8:58 pm
Posts: 21
And the patch I still have no idea how to use


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 8:54 pm 
Offline
Protector (Senior Member)
Protector (Senior Member)
User avatar

Joined: Wed Jul 23, 2008 8:46 pm
Posts: 8497
Location: Australia
At least, that's where I think it should go. I dun't actually know, but that's where the Application Data is, at any rate. Maybe it just looks similar in structure.
To add the patch, just replace game files or folders with the same names as in the patch with their 'patched' counterparts.

_________________
- Facebook: Trilby Girl -- Tumblr: trilbystumb -- Discord: Trilby#9851 -


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 10:23 pm 
Offline
Squirrel Knight (Administrator)
Squirrel Knight (Administrator)
User avatar

Joined: Wed Jul 23, 2008 1:27 am
Posts: 3818
Location: Norway
"Application Data/Egoboo/players" is the correct place to put your save games.

Be sure to delete any Program Files/Egoboo/Players folder that might exist there. Could be that files in that folder is interfering with the save/load process (a bug).

_________________
http://egoboo.sourceforge.net
Image

Coder


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 10:52 pm 
Offline
Acid Blob (New member)
Acid Blob (New member)

Joined: Sun Aug 08, 2010 8:58 pm
Posts: 21
Ok there is no extra players folder and I already have put the save games in the application data, yet something is deleting everything in my chracters data -EDIT there also seems to be a folder that creates itself after importing my characters and playing them. I only notice the folder, mp_import after my player crashes.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Get Egoboo at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads